Simavi publiceert Impact Report 2023

Artikel: 05.06.24, Amsterdam

Benieuwd naar wat Simavi in 2023 allemaal heeft bereikt, samen met onze partners, supporters en donoren? Je leest het in ons gloednieuwe jaarverslag.   

Wereldwijd worden vrouwen en meisjes disproportioneel geraakt door het gebrek aan toegang tot veilig drinkwater en toiletten. Simavi werkt daarom met partners in Afrika en Azië aan projecten die lokale oplossingen van vrouwen en meisjes ondersteunen zodat zij toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.

'Omdat de klimaatcrisis in de eerste plaats een watercrisis is, is het essentieel om de ervaringen van de vrouwen en meisjes die het zwaarst getroffen zijn, daar te brengen waar beslissingen worden genomen en budgetten worden toegewezen.' Volgens Simavi-directeur Dieneke van der Wijk is dat precies wat Simavi in 2023 heeft gedaan. 'Zij aan zij met de vrouwen en partners uit onze programma’s lieten we van ons horen in New York, in Stockholm, in Dubai, in Nederland en in de landen waarin we werken.'

Daadwerkelijke impact op vrouwen en meisjes

Elk jaar bundelen we de verhalen uit de landen waar we werken en de belangrijkste cijfers in een Impact Report. Daarbij dagen we onszelf uit om de daadwerkelijke impact van ons werk op vrouwen en meisjes te rapporteren. We werken daarbij vanuit onze Theory of Change, waarin we beschrijven hoe ons werk en onze strategieën bijdragen aan ons uiteindelijke doel.

Interviews, fotoreportages en infographics

Ons jaarverslag bevat daarom niet alleen de belangrijkste feiten en cijfers achter de projecten van Simavi, maar ook interviews, fotoreportages, infographics en achtergrondartikelen.

Lees bijvoorbeeld hoe Simavi in 2023 met Dopper het Sarwacha programma opstartte in Nepal, een unieke wadloop actie organiseerde om geld op te halen voor het Water Justice Fund, op de COP in Dubai lobbyde voor klimaatfinanciering voor vrouwen en meisjes, handtekeningen verzamelde om sextortion voor water tegen te gaan, en nog veel meer.

Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer