Muziek, gezelligheid én bewustwording over schoon drinkwater op festival The Crave

Artikel: 04.06.24, Den Haag

Op 1 juni 2024 vond het festival The Crave plaats in het Zuiderpark in Den Haag, waar tienduizenden bezoekers samenkwamen om te genieten van muziek, gezelligheid én 100% seksvrij water. Simavi was aanwezig om, in samenwerking met De Wasmannen, het belang van schoon drinkwater onder de aandacht te brengen.

De Wasmannen waren aanwezig om handen te wassen en bewustwording te verspreiden voor 100% seksvrij water

Aandacht voor water, sanitatie en hygiëne

De Wasman is een jongeman of -vrouw, gekleed in een net pak met een schort, die festivalgangers vriendelijk benadert met de vraag of hij hun handen mag wassen in een voorgebonden wasschaal. Het wasritueel begint zodra de mouwen worden opgestroopt. Met lauwwarm water en zacht geurende zeep wast De Wasman teder de handen van de bezoekers. Dit zorgt voor een intieme, grappige, soms confronterende ervaring. Het resultaat: schone handen en een moment van reflectie: de bezoekers werden gevraagd na te denken of dit water wel seksvrij was.

100% Seksvrij Water

Daarnaast werd er 100% seksvrij water van Earth Water bij de festivalbarren geserveerd, als symbolische reminder van het belang van zuiver water. Bezoekers werden via de QR-code op deze verpakkingen en via de Wasmannen gevraagd om de petitie Stop Seks voor Water te tekenen: een hele simpele en doeltreffende manier om bij te dragen aan wereldwijd veilig drinkwater.

Deze zomer brengen wij de petitie onder de aandacht op festivals door Nederland

Sabine Brusse, campagneleider: 'Wij vinden het heel belangrijk om met jonge mensen in gesprek te gaan, elkaar bewust te maken van wat er speelt in de wereld en welke invloed we daar op uit kunnen oefenen. We hopen dat steeds meer mensen zich bewust worden van de wereldwijde watercrisis en actie ondernemen.'

Ja, ik doneer voor haar recht op water

En investeer daarmee in gezonde gemeenschappen.
Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen.